Fonkelnieuw met de allerlaatste techniek zoals ABS,ESP, zo kwam hij ooit uit de showroom en ging hij voor het eerst de weg op. Vele bewonderingswaardige blikken werden hem gegund. Helaas wordt ook de mooiste vrouw ter wereld iedere dag een dagje ouder en zo rijdt er dus vandaag – ook in woonplaats ,na vele mooie jaren een oude sloopauto rond. Hij rijdt nog van A naar B, maar vraag niet hoe en vraag vooral niet hoeveel dat dan nog kost. Niet aan afschrijving, dat is inmiddels niets meer, maar aan vaste laten zoals wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparties. Er komt toch een moment dat je er echt afscheid van moet nemen. Zeker wanneer de APK weer voor de deurstaat of wanneer uw auto op een raren geluiden begint te maken!

Door de economische crisis auto’s pas later naar de sloop

De laatste jaren blijkt dat consumenten veel langer blijven doorrijden met hun oude auto. Niet iedereen heeft het budget om een nieuwe vervangende auto te kopen. Hierdoor gaan veel particulieren zelf aan de slag. Wanneer je een beetje handig bent kan je heel goed zelf je olie verversen en je remblokken vervangen. Hierdoor gaat de auto langer mee en daarbij scheelt het een hoop geld. Ook op groteren reparaties kun je veel besparen als je je onderdelen op de sloop koopt. De leeftijd van de auto’s die de afgelopen jaren voor demontage bij de autosloperij werden aangeboden is dan ook gestegen en bedraagt inmiddels circa 15 a 16 jaar. De gemiddelde leeftijd van de sloopauto neemt als het ware toe; voertuigen worden als het ware steeds verder opgereden totdat er helemaal geen beweging meer in zit! En hopeloos zijn versleten.

Goed rekenen op zijn tijd

Als je eens een avond goed gaat zitten rekenen en tellen, dan is het moment om afscheid te nemen van je oude auto er eigenlijk vandaag al. Iedere dag dat je er verder mee aanmoddert kost echt geld, veel geld. De auto inleveren bij de sloop is dan helemaal nog niet zo gek; zeker niet als je weet dat je voor jouw sloopauto ook nog een leuke vergoeding krijgt. Natuurlijk is dat afhankelijk van merk, type en bouwjaar, maar toch… Als je je dan ook nog realiseert dat de auto bij jou thuis wordt opgehaald (gratis en voor niets) en dat je er niet zelf meer voor hoeft te gaan rijden, dan is het inleveren van je oude auto helemaal nog niet zo gek. Wilt u hier gebruik van maken? Kijk dan eens op internet er zijn voldoende auto bedrijven die een kosteloze ophaaldienst aanbieden voor u auto.

 

Van nieuwe auto naar oud sloopauto